PE-café gaat virtueel!

PE-café gaat virtueel!

2560 1383 PE-café

We zitten nu een week in een gedeeltelijke lockdown om het aantal besmettingen terug te dringen en de druk op onze zorg te verkleinen. Dat COVID-19 weer terug is hebben we kunnen zien in het oplopende aantal besmettingen. Ook is de reguliere zorg in veel ziekenhuizen al weer afgeschaald om ruimte te creëren voor de COVID-19 gerelateerde zorg. Een duidelijk signaal dat we nog niet klaar zijn met dit virus. Ook het PE-café gaat haar steentje bijdragen om deze nieuwe golf te bedwingen. In het najaar gaan wij virtueel! Vanuit het PE-café geven we gehoor aan de oproep om reisbewegingen te beperken en niet samen te komen wanneer dat niet strikt noodzakelijk is.

Veel geleerd op het gebied van virtueel
Tijdens de eerste lockdown in maart zijn wij volop bezig geweest met het creëren van goede digitale bijeenkomsten. Inmiddels beheersen we nagenoeg alle platformen die een serieus goed alternatief bieden voor fysiek bij elkaar komen, zoals Zoom, Webex en Teams. Ook hebben wij onze digitale bijeenkomsten compleet geredesigned om een optimale online ervaring te bieden. Deze ervaringen gaan we nu inzetten om het PE-café op een goede  manier om te zetten naar virtueel. In juni hadden we ons eerste virtuele PE-café. Hoewel dat goed werd ontvangen zagen we nog voldoende ruimte voor verbetering. Mede op basis van de ervaringen vanuit PLUC!, waarbij we voor organisaties al een keur aan workshops en trainingen hebben omgevormd tot een interactieve virtuele setting, komen we met een gewijzigde opzet.

Drie sprekers, compact, interactie
Een van de mooie aspecten van het PE-café vinden wij dat we een onderwerp vanuit drie invalshoeken benaderen. Dat blijven we daarom graag doen. Om hier een goede invulling voor te geven maken we het programma iets compacter, we werken met drie blokken van 50 minuten met na elk blok een pauze van 10 minuten. En interactie? Dat verzorgen we ook door middel van korte virtuele breakouts waarin je nieuwe mensen treft en even van gedachten kunt wisselen op basis van wat de sprekers zeggen. Een compact en interactief programma met de gebruikelijke drie sprekers dus!

Het programma van de PE-cafe’s wordt:
15.00 – 15.50 blok 1
16.00 – 16.50 blok 2
17.00 – 17.50 blok 3

We faciliteren het PE-café via Webex. Veel organisaties hebben nog altijd moeite met Zoom. Webex is het alternatief dat onder andere wordt gebruikt door de overheid en bevat dezelfde intuïtieve functionaliteiten als Zoom.

Aangepaste prijzen
Natuurlijk gaan we de borrel en het buffet missen. Toch ervaren we dat deelnemers het ook wel goed waarderen dat virtueel effectief en efficiënt is. Geen reistijd, minder druk op de agenda en daarmee beter te combineren met werk. Omdat we nu geen locatie, buffet en borrel hebben passen we bovendien de prijzen aan. De prijs voor het bijwonen van een virtueel PE-café wordt 150,— Euro. Wij hopen dat we op deze manier toch de nodige inspiratie kunnen bieden in tijden dat elkaar ontmoeten geen vanzelfsprekendheid is. En in betere tijden? Dan treffen we elkaar gewoon weer fysiek!

Zien we jullie in ons virtuele PE-café?